Ons verhaal

In 2012 begon Kidspiration als Facebook-groep om informatie uit te kunnen wisselen over leuke dingen die je met je kind kan doen. Elk gezin heeft namelijk wel zijn favoriete kinderboeken, recepten, uitjes, muziek en filmtips. En wat is er nou leuker dan deze met anderen te delen? Online ontstonden gesprekken over deze onderwerpen en gestaag groeide de groep.

“Toen we elke dag meer leden kregen ontstond het plan om bij 100 leden een lentefeest te organiseren. De reacties online waren zo enthousiast dat het uiteindelijk een festival is geworden dat op zondag 23 juni 2013 voor de eerste keer is georganiseerd”
Jonas van der Vlugt, initiatiefnemer Kidspiration Festival

Al snel werd duidelijk dat het niet bij een eenmalig evenement kon blijven. Het aantal leden van de facebook-groep groeide explosief naar 825 en de roep om een 2e editie nam toe. De initiatiefnemers van het eerste Kidspiration Festival, Jonas van der Vlugt, Saskia Valk, Hanneke Moed, Kriszta Albronda en Terry Albronda, besloten vervolgens in 2014 de Stichting Kinderfestival Groningen op te richten, die verdere ontwikkeling van het concept mogelijk zou moeten maken. Op zondag 22 juni 2014 volgde de 2e editie van het Festival dat met ruim 1.500 bezoekers een succes mag worden genoemd en nu zijn we al toe aan editie 3.